Els i les joves de Barberà del Vallès disposen de nous espais i noves oportunitats de formació al municipi gràcies el conveni signat entre la Fundació Intermedia – Fundació Main UTE i la Fundació Barberà Promoció. Aquesta col·laboració forma part del desenvolupament del projecte Centre de Noves Oportunitats Maresme-Vallès dins del marc dels Programes de Garantia Juvenil, finançat pel Fons Social Europeu a través del SOC. El grup de joves que en formen part participaran, concretament, en la realització de les formacions Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de Vivers i Jardins i, properament (al març), s’iniciarà el Certificat de Professionalitat (CP2) d’Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes.

Durant l’acte de signatura del conveni, els i les joves del Programa de Formació i Inserció (PFI) han explicat les diverses activitats que han realitzat durant els mesos que porten participant al curs. També han preparat una exposició de fotografies basada en les activitats que han realitzat durant la formació del PFI d’Auxiliar de Vivers i Jardins.

En el moment de la cloenda de l’acte, l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, va tenir unes paraules d’agraïment cap a les entitats col·laboradores i signants del conveni, pel seu suport, acompanyament i assessorament tècnic “amb l’objectiu de seguir construint una societat innovadora amb capacitat d’adaptació, a través del coneixement, la creativitat i la innovació”. L’Alcaldessa també va adreçar-se a l’alumnat dels PFI, tot encoratjant-los “a no perdre aquest entusiasme i seguir estudiant en els Cicles formatius de Grau Mitjà i l’Educació Secundària Obligatòria, perquè l’educació, el coneixement és un llarg camí que no acaba mai”.

L’acte va comptar també amb la presència de representants del SOC, de les Fundacions Intermedia, Main i Barberà Promoció i del Centre de Noves Oportunitats del Maresme-Vallès.