El Centre de Noves Oportunitats de Girona ha finalitzat la primera formació de Primera Oportunitat adreçada als menors estrangers que migren sols. En aquesta primera edició, la formació de Primera Oportunitat s’ha centrat en millorar les seves possibilitats de comunicació, en conèixer el context laboral del territori i en realitzar una aproximació tecnicoprofessional a diferents ocupacions. En el cas de Girona, el centre ha acollit 16 joves i l’aproximació tecnicoprofessional s’ha centrat en el sector de la jardineria i de la cuina.

Anna Nouguet, directora del CNO Girona, explica el valor d’aquesta formació destacant que “a partir de l’1 de març, els i les joves entren a formar part del circuit ordinari del Centre de Noves Oportunitats. En aquest sentit, podran aprofitar les formacions (transversals i tecnicoprofessionals) que s’hi ofereixen, i tindran un seguiment tutorial. Alguns dels participants tindran, a més, un petit reforç per tal de millorar les seves competències lingüístiques”.

Els i les joves que han participat en la formació podran continuar formant-se als Centres de Noves Oportunitats, que ofereix noves oportunitats per millorar el perfil professional a joves d’entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen.