L’Ismael i l’Eli, dos joves del CNO de la Catalunya Central, estan realitzant la travessia del projecte social Transpirenaica, de 600km de recorregut, des de Cap d’Higuer (Euskadi) al Cap de Creus (Catalunya). Durant un mes i, juntament amb altres joves, protagonitzen el repte de transformació social a la muntanya compartint experiències de creixement personal al costat de 200 voluntaris d’institucions, empreses i entitats socials. Els dos joves estan molt contents amb l’experiència i participen activament en totes les activitats programades, fins i tot l’Isma va fer de guia durant una etapa. El proper dijous 4 de juliol, la tècnica Alba Torrents amb quatre joves més faran l’etapa de Vall de Núria- Besalú.

El projecte social Transpirenaica té l’objectiu de connectar els i les joves amb els professionals i empresaris de diferents sectors i educadors en plena muntanya amb la finalitat de crear sinergies i oportunitats, compartir valors i consolidar una xarxa social solidària activa. Educar i donar poder als joves, fomentar el talent i sensibilitzar per la inclusió social i crear referents juvenils.