El Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya Central ha acabat amb èxit la primera edició del programa de Primera Oportunitat adreçada a joves menors estrangers no acompanyats. El dimarts 16 de juliol, els 28 joves migrats sols, que han participat en el projecte, van rebre el diploma que acredita la superació de la formació que ha inclòs un curs d’alfabetització, coneixement de l’entorn laboral i sociocultural i altres formacions, com soldadura i perruqueria. Primera Oportunitat, impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en col·laboració amb la secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i la DGAIA, té l’objectiu d’ajudar i atendre al col·lectiu de joves que decideixen abandonar el seu país per falta de recursos socials, econòmics i laborals i buscar una nova oportunitat en un altre territori per tenir les mateixes oportunitats que la resta de joves de la seva edat.

Després que els joves rebessin els diplomes, altres grups de joves del programa Noves Oportunitats van aprofitar per presentar diversos projectes que desenvolupen per al bé de la comunitat. Un de conscienciació mediambiental; un de voluntariat per ensenyar la llengua i la cultura de Catalunya; i un per educar la gent gran en les noves tecnologies, que el desenvoluparan a la residència de la Sagrada Família de Manresa.

També van intervenir els dos joves que van explicar la seva experiència a la Transpirenaica, un projecte educatiu que ajudar a millorar la inclusió dels i les joves. Després, l’artista Raül M. Beteta, juntament amb els alumnes del curs de soldadura, van presentar l’Hivernacle, la instal·lació que han realitzat durant el curs i que els assistents van poder admirar en acabar l’acte.

L’acte va comptar amb la participació de Marta Massagué, responsable dels serveis d’Atenció i Suport als joves del SOC, Mireia Vall, de la secretaria tècnica d’Immigració, Mariona Homs, regidora d’Acció i Inclusió Social de l’Ajuntament de Manresa, Toni Espinal, gerent de la UTE AMPANS i Fundació Intermèdia i director d’AMPANS, Sònia Moragrega, gerent de la fundació Intermedia, i Ada Colomer, directora del Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya Central.