El Centre de Noves Oportunitats de Girona ha signat un acord per potenciar la formació amb l’empresa Roberlo, una empresa familiar especialitzada en el desenvolupament, fabricació i venda de pintura i altres solucions per al repintat de l’automòbil i aplicacions industrials.

Per primera vegada, l’equip de Roberlo ha portat a terme diverses visites formatives als i a les joves del curs de Logística de l’entitat amb l’objectiu de conèixer en profunditat els sistemes de gestió, organització i distribució del magatzem CIM La Selva. Un magatzem amb més de 3.600 metres quadrats de superfície on es preparen mensualment més de 11.000 línies i on es munten més de 250 palets diàriament.

Paral·lelament, el CNO Girona i l’empresa han engegat la incorporació de joves del centre com estudiants en pràctiques. L’Ali Jabi, veí de Girona, va ser el primer estudiant que va passar per les instal·lacions de Roberlo. “Ha estat una gran experiència, he pogut aprendre el funcionament d’un munt de màquines, aprofundir en la gestió dels productes i l’exportació. No ho havia fet mai i he vist que m’agradaria molt poder-m’hi dedicar professionalment”, explica. Un cop finalitzades les seves pràctiques, l’Ali Jabi es va incorporar a l’equip de gestió de Matèries Primeres on treballa actualment.

Des del 2015, el Centre de Noves Oportunitats de Girona ha aconseguit que 273 joves hagin firmat un contracte laboral i més de 114 hagin retornat al sistema educatiu per continuar formant-se.” L’acord de col·laboració amb Roberlo ens permet apropar un coneixement clau de l’entorn productiu als i a les joves, concretament en l’àmbit de logística i operacions, facilitant-nos així la part pràctica del nostre itinerari formatiu de logística”, comenta Beatriz Fong, prospectora laboral del CNO Girona.

En aquest sentit, Fong destaca: “Tenir aquest suport i compromís d’empreses del territori com Roberlo ens aporta molt en la reorientació de la vida personal, formativa i professional dels i les joves, que ajuda a motivar-los i poden compartir coneixements a través de les experiències de professionals experimentats del sector”.