El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha inaugurat aquest matí les noves instal·lacions del Centre de Noves Oportunitats del Maresme-Vallès a Mataró. Han acompanyat al conseller, entre d’altres, l’alcalde de Mataró, David Bote; la responsable de Serveis d’Atenció i Suport als Joves de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del SOC, Marta Masagué; i la directora general de la UTE Fundació Intermedia – Fundació Main, Sònia Moragrega.

Lliurament de diplomes de Primera Oportunitat

A banda de la inauguració del Centre de Noves Oportunitats de Mataró, el conseller Chakir El Homrani també ha presidit el lliurament de diplomes a 19 joves que han participat al programa Primera Oportunitat dissenyat per atendre als menors estrangers sense referents que arriben a Catalunya i que tenen un gran desconeixement dels elements que permeten viure i treballar al país.

El programa de Primera Oportunitat, que actualment compta amb 139 joves migrats sols, dona l’oportunitat als menors d’entrar en contacte amb el món educatiu i laboral, compartir noves experiències amb joves que viuen la mateixa situació i fer-se un lloc en una societat totalment nova. El programa consta d’una fase d’acollida on s’orienta als i a les joves i se’ls dona classes de català, coneixement de l’entorn social, cultural i laboral i alfabetització digital, a més de realitzar una aproximació tècnico-professional. El programa es complementa amb visites a empreses per habituar-se a les dinàmiques de les relacions professionals a través de la simulació d’entrevistes de feina. Una vegada finalitzat el programa, els i les joves poden continuar formant-se al Centre de Noves Oportunitats.

El conseller El Homrani ha destacat: “Si hi ha una iniciativa que m’enorgulleix són els centres de Noves Oportunitats. El seu valor és el treball personal que ens fa ser conscients que tots ens en podem sortir”. “Als nois i noies que sou aquí no us donen una oportunitat. L’opotunitat és la que ens doneu a tots”, hi ha afegit.

També ha dit que els CNO “són l’exemple de quan alineem esforços Govern, món local, teixit social i entitats.” “Un dels reptes és alinear l’elecció dels nois i noies amb les necessitats del mercat de treball. Tenint present que l’èxit no és només la inserció laboral sinó també el retorn al sistema educatiu”

Finalment, ha agraït “la implicació de tothom per fer millor aquesta feina que ens permet construir una societat diversa i cohesionada.”

Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha apuntat la importància de comptar amb un centre d’aquestes característiques on els joves poden trobar un acompanyament per entrar al mercat laboral o tornar al sistema educatiu.

La directora de la UTE Fundació Intermedia – Fundació Main, Sònia Moragrega, ha ressaltat: “Els i les joves ens han demostrat a tots que una altra oportunitat és possible. Aquest és el sentit del Centre de Noves Oportunitats, recuperar el gust per aprendre, sentir-se cohesionat en un grup, apoderar-se, adquirir competències i projectar el seu futur.”

Per últim, la directora del Centre Noves Oportunitats del Maresme-Vallès, Íngrid Alvarez, ha agraït a totes les empreses del territori i a totes les persones que ajuden a donar oportunitats amb l’objectiu de millorar el futur dels i les joves.