El Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya Central dona el tret de sortida al programa Start Girls. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu treballar els temes que més preocupen a les joves pel simple fet de ser dones, a més de donar les eines necessàries per tal que puguin desenvolupar mecanismes de valentia, d’autocura, de respecte o d’actitud positiva.

El projecte es desenvolupa en quatre accions:

  • Dinamització de l’eina TABÚ. Tu tries què t’hi jugues!

L’activitat té la finalitat de posar de manifest les violències quotidianes que s’han naturalitzat i que es troben en totes les esferes de la vida. És una iniciativa desenvolupada per l’Institut Català de les Dones, la Direcció General de Joventut, l’Associació Candela i La Bonne-Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

  • Tallers d’autodefensa personal

Quatre sessions destinades a conèixer els diferents mètodes per actuar davant de determinades agressions físiques o verbals. Es treballen diverses competències, sobretot, la confiança.

  • Xerrada liderada per una dona emprenedora “Coaching per a tú”

Una coach amb trajectòria emprenedora posarà en comú la seva experiència en l’àmbit laboral i formatiu, així com també la força de superació dels obstacles que ha hagut de superar per assolir els seus reptes.

  • Projecte fotogràfic d’homenatge a la dona

Cada jove seleccionarà una dona del seu entorn que destaqui per les seves habilitats, actituds i sensibilitats i que sigui un model de dona a seguir per a la jove. La recopilació de totes les històries i fotografies de les dones formaran una exposició itinerant que s’estrenarà a la comarca del Bages el proper 8 de marc, Dia de la Dona.

El programa, que es desenvolupa als punts d’actuació de l’Anoia, del Bages i d’Osona, va destinat a les joves que figuren al projecte Noves Oportunitats, però també està obert a la resta de noies de la zona que estan interessades a formar part de la propera edició del projecte Start.