L’arrencada de la temporada d’estiu al juny permetrà tornar a reduir l’atur juvenil a Catalunya. Com mostren les dades d’IDESCAT sobre les taxes d’activitat, ocupació i atur, hi ha una tendència d’augment d’ocupació jove en el tercer trimestre, coincidint amb l’inici d’estiu. L’any passat, tot i la pandèmia, la taxa d’ocupació dels joves d’entre 16 a 24 anys va pujar d’un 24,48% el segon trimestre a un 28,80% al tercer trimestre, corresponent als mesos d’estiu.

En aquest sentit, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), mitjançant el programa Start Noves Oportunitats (CNO), aposta per l’acompanyament als joves d’entre 16 i 24 anys amb l’objectiu que s’insereixin al mercat laboral o recuperin les ganes d’aprendre i retornar al sistema educatiu.

“Al CNO un dels nostres objectius és millorar l’ocupabilitat dels joves. Per això seguim de ben a prop les característiques i les transformacions del mercat laboral. Per aconseguir una ocupabilitat de millor qualitat, treballem en diferents sectors per oferir als/les joves una feina de major estabilitat en el temps, amb la possibilitat d’especialitzar-se i créixer professionalment dins les empreses”, explica l’Anna Nouguet, directora del CNO Girona.