El Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona és el primer centre en acabar la primera formació de Primera Oportunitat adreçada a menors estrangers no acompanyats. En aquesta primera edició, la formació de Primera Oportunitat s’ha centrat en millorar les seves possibilitats de comunicació, en conèixer el context laboral del territori i en realitzar una aproximació tecnicoprofessional a diferents ocupacions. En el cas de Tarragona, el centre ha acollit 18 joves i l’aproximació tecnicoprofessional s’ha centrat en el món culinari.

Azahara González, directora del Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona, valora positivament aquesta formació: “Estem satisfetes del treball que hem realitzat amb aquest grup de joves ja que els hem acostat l’oportunitat de conèixer i créixer en la societat on viuen actualment. Els hem facilitat recursos i coneixements per adaptar-se a aquesta nova etapa que han decidit iniciar lluny de les seves famílies. Ara entraran a formar part dels itineraris del Centre de Noves Oportunitats juntament amb els altres 314 joves que han iniciat aquesta segona edició. Encara els queda un gran camí per recórrer, però tenen molt entusiasme i positivisme per encarar aquest nou projecte; i l’acompanyament per part de l’equip del CNO els ajudarà a assolir els objectius que s’han plantejat

Els i les joves que han participat en la formació podran continuar formant-se als Centres de Noves Oportunitats, que ofereix noves oportunitats per millorar el perfil professional a joves d’entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen.