El Centre de Noves Oportunitats del Maresme-Vallès amplia els punts d’actuació per acollir 136 joves estrangers que migren sols a Catalunya i que formen part del programa Primera Oportunitat.

Dels 6 punts d’actuació estipulats abans del programa, el CNO passa a tenir 11 punts: Mataró, Sant Celoni, Granollers, Barberà del Vallès, Canet de Mar, Arenys de Mar, Masnou, Rubí, Gualba, Sabadell i Terrassa, que disposen de dos punts a la mateixa ciutat.

El programa de Primera Oportunitat està dissenyat per donar resposta als joves menors que decideixen abandonar el seu país sols per falta de recursos laborals, educatius i econòmics per iniciar una nova etapa en un altre territori amb la finalitat de no quedar-se exclosos de la societat i tenir les mateixes oportunitats vitals que la resta de joves de la seva edat.

Els i les joves que formen part del programa realitzen una fase d’orientació per treballar l’acollida, conèixer l’entorn i marcar els objectius de la seva estada al programa. Després, el grup comença una formació de 300 hores repartides en diferents mòduls per aprendre l’idioma i les competències vitals necessàries. Durant el procés, els joves menors reben acompanyament de l’equip tècnic del CNO que, a vegades, es complementa amb l’ajuda dels educadors i les educadores dels centres d’acollida.

El CNO Maresme-Vallès condueix la formació de Primera Oportunitat promoguda des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en col·laboració amb la DGAIA i gestionat al Maresme-Vallès per la Fundació Intermèdia i la Fundació Main.