Maru (punt Reus), Safae (punt Vendrell) i Tahar (punt Tarragona), tres joves del CNO Camp de Tarragona, van participar a la final virtual de Reto Futuro, un programa d’emprenedoria social dirigit a joves en situació de vulnerabilitat.

El passat 9 de juliol es va realitzar la final del programa Reto Futuro, amb la participació de tres joves del Centre de Noves Oportunitats Camp de Tarragona, Tahar, Maru i Safae, que van participar-hi amb el seu projecte “Braking Walls, el muro que rompe muros”: una aplicació mòbil on els i les joves poden fer aportacions anònimes i reben resposta i suport emocional de professionals.

Després d’un intens mes de treball, seguint les 4 fases del Lombard Method, l’equip de joves del CNO Camp de Tarragona, que formaven part dels 75 joves de 16  a 21 anys en situació de risc d’exclusió social provinents de diferents fundacions i organitzats en 25 equips, va fer la presentació on-line del seu projecte i va respondre a les preguntes del jurat que els avaluava des de l’espai l’Impact Hub de Barcelona.

El Reto Futuro d’enguany ha comptat amb més de 75 joves, 25 entrenadors, 11 facilitadors, 11 educadors i un jurat que va realitzar la deliberació final. Els tres equips guanyadors d’aquesta primera edició de Reto Futuro han estat l’Associació Down Madrid amb el projecte Zoomba; la Transpirenaica Social Solidaria amb l’equip ‘Cruzar para Mejorar’ i l’equip Next Station amb el projecte HagarApp, de la Fundació RESILIS.

Participar en aquest gran projecte ha estat una experiència gratificant i enriquidora, ja que els i les joves han pogut posar en pràctica competències transversals com el treball en equip, l’organització i planificació, la iniciativa, la comunicació, el compromís i la responsabilitat.

Reto Futuro és un programa d’emprenedoria social creat per la Fundació Banc Sabadell, Imagine Creativity Center i Fundació Exit, dirigit a joves en situació de vulnerabilitat per tal que, mitjançant continguts educatius, eines tecnològiques accessibles i l’acompanyament de mentors, puguin viure una experiència formativa i transformadora que els prepari per a un futur que ells mateixos poden crear.

Enhorabona per la vostra tasca, joves!

Pots veure el vídeo de la gran final, aquí!