Entrevista a Jaume Garrido Gutiérrez, Tècnic referent d’ocupació juvenil (Oficina Jove Baix Camp)

– Per què col·labora amb el programa Start Noves Oportunitats

Pensem que és una molt bona sortida per aquells/es joves que es troben en una situació d’estancament, fora del sistema educatiu i amb poques possibilitats de trobar un encaix en el mon laboral. Com a referent d’ocupació juvenil de l’Oficina Jove de Reus, on la nostra tasca és facilitar i acompanyar el/la jove en la seva transició del sistema educatiu al sistema laboral, ens trobem molts/es joves que tenen una gran dificultat a l’hora de cercar feina. No coneixen les eines més adients per fer una cerca efectiva de feina, i desconeixen els recursos formatius que tenen al seu abast per poder millorar el seu currículum. En la majoria dels casos, els/les joves que derivem al CNO són joves que es troben en aquesta situació, però que necessiten un acompanyament més exhaustiu, diari. Al CNO troben aquest acompanyament, amb un gran equip de professionals, així com més joves que estan en la mateixa situació que ells i amb els que poden compartir la seva experiència.

– Què li aporta al servei d’atenció a joves.
Una sortida a aquells/es joves que atenem al nostre servei i que tenen difícil poder-se sortir sense un acompanyament diari. A més, per nosaltres és un plus, és aquell servei que ara per ara et garanteix que aquell jove que derives, i que veus que amb el que tu li pots oferir no hi haurà prou, rebrà l’atenció i el suport necessari per tenir èxit en el seu retorn al mon educatiu o laboral.

– Per què creu que és un bon programa.
El/la jove, quan surt del sistema educatiu, es troba molt sol i desemparat. Si li sumes a aquesta solitud un gran desconeixement dels recursos existents i de com està el mon laboral, els crea una gran frustració. Al/la jove se l’ha d’empoderar, l’has de dotar de recursos per que ell pugui desenvolupar-se i trobar el camí per si sol. Crec que aquesta tasca la cobreix perfectament el CNO.