Des d’Start Noves Oportunitats Girona formem part del projecte Noves Oportunitats per als joves catalans, juntament amb l’Escola de Segones Oportunitats de Perpignan i l’Oficina Jove de Figueres. 

El programa es dirigeix a joves d’entre 16 i 25 anys que estan inscrits en un procés d’inserció social i professional, però també als professionals que els donen suport i són els encarregats de facilitar-los les eines necessàries per poder dur a terme la formació.

Les principals accions que s’hi realitzen són tres: la implementació de mòduls de formació comuns, la producció de vídeos que comparteixen en línia sobre les activitats executades, i reunions virtuals periòdiques on contextualitzen i problematitzen els vídeos produïts pels diferents grups.

El projecte té la finalitat de reforçar les capacitats d’expressió dels i les joves, la pràctica de la llengua, promoure la interculturalitat i fomentar reunions entre joves a banda i banda de la frontera. Tot això, a través de l’oci, el coneixement del territori i la gastronomia, aquest últim liderat per CNO Girona.

Entre les activitats que hem realitzat a CNO Girona, recentment hem dut a terme un Show Cooking on els i les joves del PFI d’Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració, a través d’un directe d’Instagram han elaborat un menú de plats típics de la cuina catalana perquè posteriorment els joves de l’Escola de Segones Oportunitats de Perpinyà puguin reproduir-lo.